Allround Zwembadmedewerker


De Allround zwembadmedewerker heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en kan verschillende taken uitvoeren in het zwembad. Je houdt toezicht, zodat iedereen onbezorgd plezier kan hebben. Je draagt bij aan de zwemveiligheid in Nederland door kinderen te leren zwemmen. En je begeleidt specifieke doelgroepen die meedoen aan activiteiten in het water. Als allround zwembadmedewerker ben je in de markt ook beter inzetbaar voor meer uren contracten.

De beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker is onderverdeeld in 3 afzonderlijke onderdelen (certificeerbare eenheden):
Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (CE1)
Certificeerbare eenheid 2 Begeleider recreatieve zwemactiviteiten / Doelgroepen (CE2)
Certificeerbare eenheid 3 Lesgever Zwem-ABC (CE3)

De opleiding is flexibel opgezet. Er is geen vaste volgorde of voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Per certificeerbare eenheid kan een branchecertificaat worden behaald. Je ontvangt het diploma Allround zwembadmedewerker als je de 3 onderdelen hebt afgerond.

Voor iedere CE dien je naast de diverse huiswerk-, stage- en competentieopdrachten ook in het bezit te zijn van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden van de Nederlandse Reddingsbrigade en een geldig EHBO / MFA diploma welke gemeld staat op een hiervoor opgestelde lijst. 

Dus wil je breed inzetbaar zijn en meer verdieping in onze mooie zwembadvak ga dan door tot Allround Zwembadmedewerker!

Rol Nationale Raad Zwemveiligheid
De Nationale Raad Zwemveiligheid bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen Allround zwembadmedewerker. Ze houden toezicht op de organisatie van de opleiding, op het eindniveau en bij examens. Zij verstrekken branchecertificaten/-diploma’s. 
Klik hier voor het volledige examenreglement