Over ons

 

De grootste opleider in de Zwembadbranche

NBZ is de grootste praktijkopleider voor iedereen die het in zwembad werkt of wil gaan werken. Onze praktijkgerichte basisopleidingen bieden een gedegen basis en branche-erkend certificaat voor degenen die (nog) geen baan hebben in deze mooie branche en van hun hobby hun beroep willen maken of voor instructeurs die zich verder willen verdiepen in een specifieke doelgroep. Daarnaast verzorgen wij aanvullende trainingen (op maat) voor degenen die al in het zwembad werken en zo  hun kennis en vaardigheden up to date willen houden. Jaarlijks ronden ruim 400 deelnemers een basisopleiding af binnen ons reguliere aanbod. Daarnaast volgen jaarlijks nog eens ruim 400 kandidaten die al in de zwembaden werkzaam zijn, via hun werkgever, een basis of update training op het gebied van o.a. instructie en veiligheid. 


Bewezen succesvol al bijna 25  jaar

NBZ verzorgt al sinds 1998 opleidingen voor de zwembranche. We werken voortdurend aan de kwaliteit van onze opleidingen en gaan mee met de tijd. Naast opleidingen op locatie met veel contacturen maken we nu ook gebruik van andere efficiënte en flexibele leeromgevingen. Dus online daar waar mogelijk of een combinatie van online en op locatie (blended) opleiden. Maar bij alles staat de praktijk centraal met een motiverende en praktische aanpak voor het behalen van een erkend branche certificaat. Zo zijn we al bijna 25 jaar leidend in de zwembadbranche.


Kwaliteit voorop

Onze branche-erkende opleidingen voldoen aan de hoge standaard die de branche stelt plus extra standaarden die we zelf stellen. Dit wordt bewaakt door:

Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ)
Dé brancheorganisatie voor zwemmend Nederland. Zij stellen kwaliteitscriteria aan opleiders en docenten. Daarnaast bewaken zij de kwaliteit van onze beroepsopleidingen door o.a. het toezichthouden op de examinering van onze cursisten. Naast licentiering zorgt NRZ zorgt ook voor de certificering. Zij geven de certificaten Lifeguard in Zwembaden (CE1), Zweminstructeur/ Lesgever zwem ABC (CE3) en Begeleider Recreatie (CE2) en het Diploma Allround Zwembadmedewerker uit.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
Middels een periodiek terugkerende Audit staan we al jarenlang ingeschreven in dit Register als opleider. Het deel van onze docenten die werken als zelfstandige, staan hier ook ingeschreven. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Nederlandse Raad voor Training en opleiding (NRTO) 
Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit!  NBZ bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat onze organisatie voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk of bekijk de animatie https://vimeo.com/249786054

Reddingsbrigade Nederland
De Reddingsbrigade Nederland geeft (o.a.) de certificaten Zwemmend Redden voor Zwembaden uit en houdt toezicht op de examens. NBZ heeft verschillende docenten/instructeurs die zijn gelicentieerd door Reddingsbrigade Nederland als examinator Zwemmend Redden voor Zwembaden. Hiertoe volgen zij periodieke trainingen om deze licentie geldig te houden. 

NIKTA
NIKTA is sinds 2003 de grootste certificatie-instelling van Nederland die persoonscertificaten Acute Zorg (EHBO) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024. Door een EHBO examen bij NIKTA te halen is men verzekerd van een certificaat die voldoet aan de strengste Europese wetgeving. NBZ heeft door NIKTA gecertificeerde EHBO instructeurs voor de opleiding Medic Fire & First Aid EHV Allround (basis en herhaling).

WiZZ
NBZ is als kennispartner aangesloten bij de Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen, die zijn georganiseerd in de WiZZ.  Hiermee wordt kennis gedeeld en een breed draagvlak gecreëerd. WiZZ-leden krijgen daarnaast ook nog eens 10% korting bij opleidingen en trainingen van NBZ.
Sinds 1 januari 2017 behartigt WiZZ de belangen van alle werkgevers in zwembaden en zwemscholen in Nederland. WiZZ doet dat op een eigentijdse wijze als een moderne werkgeversvereniging.

UWV
NBZ heeft een scholingscontract met UWV. Dit houdt in dat de Basisberoepsopleidingen (Lifeguard, Zweminstructeur  en doelgroepopleidingen) door het UWV vergoed kunnen worden. Informeer bij uw jobcoach/contactpersoon/adviseur bij het UWV of u hiervoor in aanmerking komt.  U dient uiteraard wel affiniteit met zwemmen en het zwembad te hebben!

Reviews
Om de kwaliteit van onze opleidingen te monitoren vragen we deelnemers om een evaluatie/ beoordeling van de gevolgde training. Deze reviews worden gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit met betrekking tot de inhoud, de uitvoering, de organisatie en opzet van onze opleidingen.

Interne bijscholingen
Onze instructeurs, examinatoren en coördinatoren BPV (stagebegeleiders) worden middels periodieke bijeenkomsten en bijscholingen up-to-date gehouden met betrekking tot de actuele ontwikkelingen in het onderwijs en de zwembadbranche.

Het grootste aanbod van Nederland

 

Een greep uit het branche-erkende aanbod:

  • Opleiding Zweminstructeur
  • Opleiding Lifeguard in Zwembaden
  • Opleiding Specialisaties in het zwembad zoals AquaFitness, Ouder en kindzwemmen enz.
  • Zwemmend redden voor zwembaden
  • Medic Fire & First Aid (EHBO)

Cursussen:

  • Corrosiekunde in en rond zwembaden
  • Zwemmen met Zwangeren
  • Waterbootcamp
  • Updates en Workshops

Verder verzorgen we incompany trainingen, individuele trajecten op vraag en maatwerk.